Scheurtjesreactoren nog zeker tot november stil

Electrabel gaat ervan uit dat de kernreactoren Doel 3 en Tihange 2 niet voor 1 november opnieuw opgestart zullen worden. Het gaat over de twee reactoren waarin scheurtjes aangetroffen werden. In eerdere communicatie ging Electrabel uit van een onbeschikbaarheid tot 1 juli, maar dat is nu dus verlengd tot 1 november.

De verlenging komt er nadat de nucleaire regulator Fanc vorige week te kennen had gegeven dat de onderzoeksprocedure voor de reactoren nog zeker "enkele maanden" in beslag zal nemen.

"Gisteren is er nog een meeting geweest met de verschillende partijen, waarna we beslist hebben om de informatie naar de markt aan te passen", zegt Electrabel-woordvoerster Geetha Keyaert.

Electrabel herinnert er nog aan dat de heropstart volledig in handen van het Fanc ligt. De datum van een heropstart is dus afhankelijk van het onderzoek en van de beslissing van de regulator. De reactoren liggen al sinds 25 maart 2014 stil.