VAB waarschuwt voor druk verkeer bij start verlengd weekend

Automobilistenvereniging VAB waarschuwt voor verkeersdrukte bij de start van het hemelvaartweekend. "Veel Belgen trekken er vanmiddag al op uit en dat is te merken", luidt het. Momenteel staat er ongeveer 100 kilometer file op snelwegen in Vlaanderen, wat uitzonderlijk veel is voor dit moment van de dag, en ook in het buitenland is er druk verkeer.

Het is vooral druk rond Antwerpen en Brussel, maar ook op de E40 richting kust begint het verkeer toe te nemen. Door een ongeluk op de Antwerpse ring richting Breda staat er een lange file die doorloopt op de E17. Rond Antwerpen verlies je daarom tot een uur. Wie naar Nederland rijdt, moet vooral rekening houden met vertragingen op de A12 Antwerpen-Breda. Rond Brussel blijft de wachttijd beperkt tot een half uur.

Buitenland

In Frankrijk is het druk rond Lyon, zowel voor de Fourvièretunnel als op de A6 Lyon-Orange. Wie langs de Mont-Blanctunnel richting Italië rijdt, moet rekening houden met een half uur tijdverlies. Ook aan de Gotthardtunnel vanuit Zwitserland richting Italië moet je tot wel 50 minuten aanschuiven.

In Duitsland staat er ongeveer 220 kilometer file. Je moet er vooral rekening houden met vertragingen bij Stuttgart en Keulen.

Kust verwacht 400.000 dagtoeristen

Het Laatste Nieuws schrijft vandaag dat de Belgische kust op zo'n 400.000 dagtoeristen hoopt tijdens het verlengde weekend. Op zondag alleen al wordt gerekend op 120.000 dagjesmensen. Ook de hotelsector is nu al optimistisch en rekent daarnaast op heel wat lastminutereservaties.