Verschillende ongevallen met vrachtwagens op E34

Op de E34 Eindhoven-Antwerpen zijn vanochtend verschillende ongevallen gebeurd met vrachtwagens. De verkeersproblemen begonnen rond 4.30 uur vanmorgen, toen aan de wegenwerken in Lille een defecte vrachtwagen de rechterrijstrook versperde. Door de ongevallen stonden er lange files.

De defecte vrachtwagen veroorzaakte een lange file. In de staart van die file in Beerse gebeurde dan rond kwart over 6 een aanrijding tussen 2 vrachtwagens. Eén van de vrachtwagenchauffeurs raakte lichtgewond. Door het ongeval was de rechterrijstrook in de richting van Antwerpen een tijdlang versperd. Dat leidde in volle ochtendspits tot een kilometerslange file.

In die file gebeurde rond 8 uur opnieuw een ongeval, ditmaal ter hoogte van het op- en afrittencomplex in Turnhout-centrum. Daar botsten drie vrachtwagens op elkaar, in de staart van de file die was ontstaan. Bij het ongeval vielen drie lichtgewonden. De chauffeur van één van de vrachtwagens had de file niet of te laat opgemerkt en reed in op de achterzijde van een andere vrachtwagen die geladen was met gietasfalt. Door de klap kwam een deel van dat gietasfalt op de rijbaan terecht en raakte ook het verwarmingssysteem van de asfalttank defect. Daardoor gaat het asfalt in de tank verharden en wordt het dus onbruikbaar.

De chauffeur van de vrachtwagen die op de andere vrachtwagens is ingereden, raakte niet meer uit zijn cabine en moest door de brandweer worden bevrijd. Samen met zijn passagier en de bestuurder van de middenste vrachtwagen, werd hij voor verzorging naar het ziekenhuis in Turnhout overgebracht. Het ongeval in Turnhout zorgde voor een enorme verkeerschaos op de snelweg, maar ook op de secundaire wegen in de buurt.

In de richting van Antwerpen was de snelweg een tijdlang volledig afgesloten, waardoor alle verkeer in Turnhout-centrum de snelweg moest verlaten en op secundaire wegen terechtkwam. Rond 9.30 uur was de snelweg weer vrijgemaakt.