Vier Litouwse gps-dieven opgepakt

De federale gerechtelijke politie (FGP) Halle-Vilvoorde heeft gisteren vier Litouwers opgepakt die de voorbije maanden tientallen gps-toestellen uit wagens hadden gestolen. De vier zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt de federale politie.

Eind 2014 kwam de FGP van Halle-Vilvoorde de Litouwse dievenbende op het spoor. Die had het vooral gemunt op geïntegreerde navigatiesystemen uit Duitse luxewagens en was zowat overal in België actief. De bende ging erg georganiseerd te werk en versaste de gestolen navigatiesystemen zo snel mogelijk naar Litouwen.

Gisteren viel de FGP binnen op een hele reeks adressen en kon vier Litouwse verdachten arresteren. Eerder tijdens het onderzoek hadden de speurders al beslag gelegd op een belangrijke partij gestolen navigatietoestellen. De vier verdachten werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en verschijnen eerstdaags voor de raadkamer.