Walter Van Beirendonck ontwerpt voor IKEA

De Belgische modeontwerper Walter Van Beirendonck heeft voor het Zweedse interieurbedrijf IKEA een lijn van linnen, dozen en andere gebruiksvoorwerpen ontworpen. "IKEA heeft mij gevraagd of ik geïnteresseerd ben in een samenwerking en ik ben op het voorstel ingegaan", aldus Van Beirendonck.

De Belgische modeontwerper Walter Van Beirendonck heeft verschillende producten ontworpen voor het Zweedse interieurbedrijf. IKEA benaderde de ontwerper om een eigen lijn te creëren voor het bedrijf.

"IKEA heeft mij op een heel simpele manier benaderd via mail. Men heeft gevraagd in hoeverre ik geïnteresseerd ben in een samenwerking. Ik heb dan een vergadering gehad met hen om dat verder te bespreken en om te weten te komen wat ze verwachten van mij", zegt Van Beirendonck in "De ochtend" op Radio 1.

Van Beirendonck heeft verschillende IKEA-producten voorzien van zijn typische look. "Bijvoorbeeld voor de slaapkamer heb je alles voor het bed, zoals de lakens, gordijnen en dekbedovertrekken waar ik mijn typisch verhaal op verteld heb. En dan heb je voor de studeerkamer dozen waar dingen kunnen in opgeborgen worden. Voor de keuken heb je onderleggers in porselein, kopjes, serviezen. Het gaat om allerlei gebruiksvoorwerpen die ik heb gepersonaliseerd en mijn eigen ding mee gedaan heb", klinkt het.

De collectie van Walter Van Beirendonck voor IKEA zal vanaf volgend jaar te koop aangeboden worden.