14 doden bij aanval taliban op hotel in Kaboel

In Afghanistan zijn 14 mensen, onder wie 9 buitenlanders, gedood bij een aanval op een hotel in de hoofdstad Kaboel. In het hotel verbleven veel buitenlanders. Onder de slachtoffers zijn zeker een Amerikaan en vier Indiërs. De taliban hebben de aanval opgeëist.

Twee gewapende mannen bestormden gisteravond het Park Palace Hotel in Kaboel. Dat wordt veel bezocht door buitenlanders en dan vooral mensen van hulporganisaties. Op het ogenblik van de inval was er een feestje aan de gang.

Het duurde uren voor de Afghaanse ordediensten de aanvallers konden uitschakelen. Dat gebeurde kamer per kamer. 54 hotelgasten die het feestje in het hotel bijwoonden, konden gered worden. De aanvallers werden doodgeschoten worden voor ze een zelfmoordaanslag konden plegen, meldt de Afghaanse politie.

Onder de slachtoffers zijn 5 Afghanen en 9 buitenlanders. Welke nationaliteit zij hebben, is nog niet bekendgemaakt, maar het is wel al duidelijk dat er één Amerikaan en vier Indiërs gedood zijn

De aanval is vanochtend opgeëist door de fundamentalistische taliban. Die nemen wel vaker hotels waar buitenlanders verblijven als doelwit.

Meest gelezen