72 doden bij zware fabrieksbrand op de Filipijnen

Bij een zware fabrieksbrand op de Filipijnen zijn 72 doden gevallen. De brand brak gisteren uit in een fabriek waar teenslippers gemaakt worden.

De meeste lichamen zijn onherkenbaar verminkt, en dus zullen er DNA-testen worden uitgevoerd om de identificatie mogelijk te maken. Daarnaast worden ook persoonlijke spullen zoals horloges, ringen of gsm's verzameld om de identificatie makkelijker te maken.

Het vuur in de fabriek brak gisteren uit, na een explosie die waarschijnlijk veroorzaakt werd door gensters die in aanraking kwamen met een vat chemicaliën. De meeste slachtoffers zijn wellicht gestikt in de dikke zwarte rook.

De brandweer had meer dan 5 uur nodig om de brand onder controle te krijgen. Fabrieksbranden zijn niet ongewoon op de Filipijnen, waar de veiligheidsvoorschriften vaak erg laks zijn, zeker in de sloppenwijken.