"CSI" stopt na 15 jaar met moorden oplossen

Na vijftien jaar en talloze afleveringen komt er een einde aan "CSI: Crime Scene Investigation". Dat heeft de Amerikaanse tv-zender CBS bekendgemaakt.
EPP

De Amerikaanse reeks waarin politie-inspecteurs moordzaken oplossen met geavanceerde technische hulpmiddelen ging in 2000 van start. De serie is ondertussen in heel wat landen te zien en in de Verenigde Staten keken er gemiddeld 20 miljoen mensen naar de afleveringen.

Na vijftien jaar komt er nu een einde aan "CSI". De reeks stopt voor goed na het einde van het seizoen dat momenteel te zien is in Amerika. De laatste aflevering zal op 27 september uitgezonden worden in de vorm van een twee uur durende film.

De reeks had in de afgelopen jaren verschillende spin-offs. "CSI Miami" en "CSI New York" zijn ondertussen al gestopt. "CSI cyber" is nog maar net gestart aan zijn eerste seizoen. Die serie krijgt sowieso wel een vervolg.