Aanslag verijdeld op prins Charles in Ierland?

De Ierse politie heeft zes mannen opgepakt en explosieven in beslag genomen enkele dagen voor prins Charles een bezoek brengt aan het land. Volgens Ierse media waren er plannen om de Britse troonopvolger en zijn vrouw Camilla tijdens hun bezoek aan Ierland te vermoorden.
Charles en Camilla (archieffoto) bezoeken volgende week Ierland.

Vier verdachten werden opgepakt naar aanleiding van een twintigtal huiszoekingen in het land. Daarbij werden ook twee bommen en onderdelen voor explosieven gevonden.

Twee andere verdachten werden opgepakt toen er bij een verkeerscontrole vuurwapens en explosieven in hun voertuig bleken te liggen.

Volgens de politie is er geen verband met het bezoek van prins Charles en Camilla volgende week maar de Ierse media hebben daar zo hun bedenkingen bij. Zo werd de arrestatie van de twee mannen in hun voertuig verricht op 40 kilometer van het autocircuit van Sligo, waar het koninklijk paar op 20 mei verwacht wordt.

"De Ierse politie zou geloofwaardige informatie ontvangen hebben over een complot om de troonopvolger te vermoorden", schrijft de Irish Independent.

Volgens de tv-zender RTE heeft de politie in afwachting van het bezoek "de bewaking van dissidente Republikeinen opgetrokken", terwijl de Irish Times laat weten dat onder de zes arrestanten "een leidersfiguur van de dissidente Republikeinse beweging zit". De zes opgepakte mannen hebben volgens Ierse media allemaal banden met de splintergroeperingen Continuity en Real IRA.