Afrikaanse tournee Stromae start met stroomonderbreking

Een stroomonderbreking bij de start van het concert en een publiek dat blijft aankomen tot op het einde. De start van zijn Afrikaanse tournee is niet meteen van een leien dakje gelopen voor Stromae.

De zanger van onder meer "Papaoutai" en "Alors on dance" startte gisterenavond zijn Afrikaanse tournee in de Senegalese hoofdstad Dakar. Enkele duizenden toeschouwers kwamen al voor de start van het concert naar de voet van het Monument voor de Afrikaanse Wedergeboorte, waar het optreden plaatsvond.

Tijdens "Ta fête", het nummer waarmee Stromae zijn concert begon, liep het even helemaal mis. De elektriciteit viel in het midden van het liedje uit en dat zou zo blijven voor een zevental minuten. Iets wat het publiek -dat tot op het laatste moment bleef toekomen- duidelijk niet kon deren. De mensen bleven geduldig wachten op de hervatting van de show.

De Afrikaanse tournee van Stromae loopt nog tot 20 juni, onder meer in Praia (Kaapverdië), Douala (Kameroen), Kinshasa (Democratische Republiek Congo) en Kigali (Rwanda). En vooral dat laatste concert is belangrijk voor de zanger, aangezien Rwanda het moederland is van zijn vader. "Ik verwacht veel emoties", zei hij begin deze week.

Meest gelezen