Honden van Johnny Depp dreigen afgemaakt te worden in Australië

Pistol en Boo, de twee yorkshire terriërs van acteur Johnny Depp, dreigen afgemaakt te worden in Australië als ze niet snel het land verlaten. Bekend baasje of niet: Australië pikt het niet dat de diertjes illegaal het land zijn binnengesmokkeld, via een privéjet.
Black Sheep

Depp bevindt zich momenteel aan de Australische Gold Coast, in het westen van het land, om een vijfde sequel te draaien van de film "Pirates of the Caribbean": "Dead men tell no tales". Hij arriveerde vorige maand samen met zijn vriendin en met zijn twee hondjes, per privéjet.

Maar Australië hanteert erg strikte wetten om dieren te importeren, in de hoop ziektes zoals hondsdolheid buiten de grenzen te houden. De dieren moeten eerst geruime tijd in quarantaine verblijven alvorens ze het land binnen mogen.

De twee hondjes van Depp waren niet aangegeven bij de douane. Ze werden toevallig opgemerkt bij een kappersbezoek. De Australische minister van Landbouw, Barnaby Joyce, stuurde  een waarschuwing uit. "Het is niet omdat het gaat om Johnny Depp dat hij de wet niet moet naleven." Hij geeft de acteur vijftig uren de tijd om de dieren weg te halen, zoniet zullen ze worden afgemaakt.

Gevraagd naar hoe de acteur zal reageren, antwoordde Joyce dat hij waarschijnlijk niet uitgenodigd zal worden op de filmpremière.