Ook Honda roept 5 miljoen auto's terug

Honda, de op twee na grootste automaker van Japan, gaat wereldwijd vijf miljoen auto's terugroepen vanwege een falende airbag van toeleverancier Takata. Hoeveel Honda-auto's in ons land naar de garage moeten, is nog niet bekend.
AFP

Door een defect in het opblaasmechanisme kunnen de airbags scheuren en metalen stukjes in het rond vliegen. De airbags worden gelinkt aan dodelijke ongevallen in de VS en Maleisië.

Er werden door verschillende autofabrikanten al meer dan 20 miljoen voertuigen teruggeroepen. Gisteren nog kondigde Toyota aan dat het in België en Luxemburg preventief 26.686 wagens terugroept die uitgerust zijn met airbags van Takata. Bij Nissan slaat de uitbreiding van de terugroepactie op 6.775 wagens.

Honda, dat al vijftig jaar klant is van Takata, is de zwaarst getroffen autoproducent.

Meest gelezen