Tien arrestaties in pandavleesschandaal in China

De Chinese politie heeft tien personen opgepakt die ervan verdacht worden in het wild een reuzenpanda te hebben gevangen, om nadien het vlees en de pels van het dier te verkopen. Dat maakten de staatsmedia bekend.
AP2006

De pels, bijna tien kilo vlees, vier botten en de galblaas van een panda werden enkele maanden geleden aangetroffen, waarna de speurders een onderzoek zijn gestart naar de illegale handel. Bij het onderzoek kwamen twee broers in het vizier. Zij zouden het vrouwelijke dier in de buurt van Zhaotong, in de zuidelijke provincie Yunnan, hebben doodgeschoten. De andere verdachten zouden betrokken zijn bij de verkoop van delen van de panda.

Heel wat Chinezen schrijven een therapeutische waarde toe aan delen van deze planteneter, meer bepaald de galblaas. En ook het vlees wordt beschouwd als een delicatesse. Maar de illegale handel in pandavlees is toch erg zeldzaam, want het dier wordt in China ook beschouwd als een "nationaal symbool".

De panda is een erg bedreigde diersoort, er zouden wereldwijd nog slechts 1.800 dieren in het wild leven.

Meest gelezen