Wat gebeurt er met Mr Burns en Ned Flanders in "The Simpsons"?

Verdwijnen Mr Burns en Ned Flanders binnenkort uit "The Simpsons"? Of krijgen ze plots een iets of wat andere uitspraak? Het is allemaal mogelijk, nu het contract van Harry Shearer -de stem achter de personages- niet wordt verlengd.
© 2013 FOX BROADCASTING
Harry Shearer leende zijn stem aan onder meer Mr Burns (rechts)

Begin vorige week maakte producent Fox bekend dat er nog minstens twee nieuwe seizoenen komen van de reeks rond Homer en zijn gele familieleden. Hoewel de reeks duidelijk over zijn hoogtepunt heen is, kijken na 25 jaar nog steeds heel wat mensen naar de afleveringen.

Zowat alle acteurs hebben ondertussen hun contract voor het 27e en 28e seizoen al gekregen en getekend, behalve Harry Shearer. De makers hebben geen verlenging aangeboden aan de stem van onder meer Ned Flanders en Montgomery Burns.

Op Twitter citeert de stemacteur de advocaat van schrijver en producer James L. Brooks. "De reeks zal voortgaan, maar zonder Harry. Ik wens hem het beste." De reden dat de makers hem niet meer willen, is volgens Shearer zijn vraag om naast "The Simpsons" ook ander werk te mogen doen. Iets wat hem dus niet in dank is afgenomen.