"Act van Loïc Nottet ziet er nu meer als één geheel uit"

"De act van Loïc Nottet ziet er nu meer als één geheel uit." Dat hebben de medewerkers van eurosong.be in Wenen kunnen vaststellen. De Belgische Songfestivalkandidaat heeft zijn act nog verfijnd tegenover de eerste repetitie. Nottet trad ook voor het eerst op in de outfit die hij dinsdag zal dragen.
archieffoto eerste repetitie

Na de eerste repetitie vonden Songfestivalwatchers dat Nottet "nog wat moest sleutelen aan zijn act en aan de choreografie". Dat lijkt intussen gebeurd te zijn. "Het optreden komt over als ultramodern, anders, eigenzinnig en origineel", klinkt het na zijn tweede repetitie van deze voormiddag.

Ook zijn vocale prestaties en de samenzang met de achtergrondzangers worden nu positiever beoordeeld. Nottet trad vandaag al op in de outfit van Les Hommes die hij dinsdag zal dragen: een asymmetrische zwarte mantel op een wit hemd met rode strepen. De backing vocals zijn in het wit, dat ook de dominante kleur is in het decor.

Volgens Eurovision.tv is Loïc Nottet beïnvloed door zijn Australische idool Sia, maar "heeft hij toch ook zijn eigen stijl ontwikkeld". Zij hebben het over "een van de meest originele acts van dit jaar".

Eurovision.tv looft ook de vocale prestaties van Nottet, die "zelfs goed blijft zingen terwijl hij op de grond ligt". Dinsdag treedt Nottet als derde op in de eerste halve finale van het Songfestival.

Trijntje Oosterhuis kiest voor andere jurk

De Nederlandse kandidate Trijntje Oosterhuis kwam vorige week in het oog van een mediastorm terecht met haar keuze voor een opvallende jurk met diep uitgesneden decolleté.

En ook zij blijkt gevoelig te zijn voor kritiek want ze stond vandaag op het podium in een zwarte jurk met een kort lederen vestje erover. Dat Oosterhuis kan zingen, daarover bestaat dan weer geen discussie.

Toch is de beslissing over de outfit nog niet definitief genomen. "We willen verschillende outfits uitproberen", zei ze achteraf op de persconferentie.