"Depp stuurt honden met nachtvlucht naar huis"

De Amerikaanse acteur Johnny Depp zal zijn honden met een nachtvlucht vanuit Australië terug laten vliegen naar de VS. Er was de afgelopen dagen veel commotie ontstaan omdat de acteur Pistol en Boo, zijn Yorkshireterriërs, illegaal had land had binnengesmokkeld met zijn privéjet.

Depp is momenteel in Australië voor de opnames van "Pirates of the Caribbean: Dead men tell no tales". Zijn honden waren niet aangegeven bij de douane. Australië hanteert strikte regels om dieren te importeren in de hoop ziektes zoals hondsdolheid buiten de grenzen te houden. De dieren hadden eerst geruime tijd in quarantaine moeten verblijven voor ze het land binnen hadden mogen komen.

Volgens de Australische minister van Landbouw Barnaby Joyce zal Depp zijn honden vandaag nog laten terugvliegen naar de VS. De minister had ermee gedreigd dat honden te laten afmaken.