"Ten" van Pearl Jam favoriete album van Studio Brusselluisteraars

Het album "Ten" van Pearl Jam is de favoriete plaat van de Studio Brusselluisteraars. Het album eindigde op de eerste plaats in de Album 500-lijst van de radiozender. "Nevermind" van Nirvana en "Songs For The Deaf" van Queens Of The Stone Age vervolledigen de top 3.

Voor het tweede jaar op rij zond Studio Brussel twee dagen lang de Album 500 uit. De muziekredactie van de radiozender selecteerde de vijfhonderd beste albums. De luisteraars van Studio Brussel konden stemmen op hun favoriete platen uit die selectie. Op basis daarvan werd de rangorde in de Album 500 bepaald.

Net als vorig jaar staat Pearl Jam op nummer 1. Nirvana stijgt na een derde plaats vorig jaar door naar de tweede stek. Josh Homme stijgt met zijn Queens of the Stone Age door van de vijfde naar de derde plaats.

De populairste artiesten zijn Muse en U2, die elk met zes albums in de lijst staan. Voor Muse betekent dit dat elk studioalbum in de Album 500 staat. Hoogste nieuwkomer in de lijst zijn de Arctic Monkeys. Met hun vijfde plaat "AM" uit 2013 komen ze meteen binnen op de 4e plaats.

De populairste Belgische groep is dEUS, met vijf noteringen. Bovendien is de groep rond Tom Barman ook de beste Belgische groep in de lijst. "Worst Case Scenario" staat op plaats 14.

De top 10

  • 1 "Ten" - Pearl Jam
  • 2 "Nevermind" - Nirvana
  • 3 "Songs For The Deaf" - Queens Of The Stone Age
  • 4 "AM" - Arctic Monkeys
  • 5 "The Black Album" - Metallica
  • 6 "Dark Side Of The Moon" - Pink Floyd
  • 7 "Rumours" - Fleetwood Mac
  • 8 "Ok Computer" - Radiohead
  • 9 "Origin Of Symmetry" - Muse
  • 10 "(What's The Story) Morning Glory - Oasis