Belgische ambassade Burundi vraagt Belgen buitenwijken Bujumbura te mijden

Nu de kalmte is teruggekeerd in de binnenstad van Bujumbura kunnen landgenoten in de Burundese hoofdstad opnieuw hun huizen verlaten. Dat meldt de Belgische ambassade in Burundi. De ambassade geeft de Belgen wel nog de raad de buitenwijken van de stad te vermijden omdat er zich manifestaties kunnen voordoen, evenals in de omgeving van de kazerne Muha en de wijk Kibenga.

Ook is het raadzaam om afstand te houden van manifestaties en militaire wegversperringen, luidt het.

Voorts herhaalt de Belgische ambassade dat het geen oproep doet om het land te verlaten, maar dat "eenieder die dat wil op zijn eigen verantwoordelijkheid kan beslissen om één van de commerciële vluchten te nemen van zodra deze hernemen. De luchthaven is nu technisch open, maar de vlucht van Brussels Airlines van vanavond is geannuleerd", aldus nog de ambassade.

In Burundi verblijven ongeveer 770 Belgen.