Blueslegende B.B. King is overleden

De Amerikaanse blueslegende B.B. King is in Las Vegas overleden. Hij was 89. King was een van de meest getalenteerde en gevierde bluesartiesten van de 20e eeuw. Met zijn gitaar Lucille gaf hij tot twee jaar geleden nog meer dan 100 optredens per jaar.
A2012

Sinds begin deze maand kreeg B.B. King medische zorg bij hem thuis in Las Vegas. Daarvoor lag hij kort in het ziekenhuis waar hij behandeld werd voor hoge bloeddruk en diabetes.

King stond bekend als de "King of Blues". Velen beschouwen hem als een van de grootste gitaristen ooit. In 2012 trad hij voor het laatst op in ons land, tijdens Blues Peer.

"Ja, het is toch een klap", reageert Bertrand Flamang van Gent Jazz. "Ik ben opgegroeid met de muziek van de man. Het was een kinderdroom en een eer om hem tot twee maal toe op Gent Jazz te mogen ontvangen. De muziek verliest een grote persoon, niet alleen een groot muzikant, maar ook een warme man, die met niets anders bezig was dan met de liefde voor de muziek en de liefde voor mensen."