De ongewone band tussen een vos en een collie

Amper drie weken oud was een vosje toen zijn moeder werd doodgereden door een auto. De kans op overleven, helemaal alleen, is bijzonder klein. Gelukkig voor de welp kwam hij via een dierenarts bij een Duits koppel terecht. Hun collie nam spontaan de moederrol over. De twee zijn sindsdien onafscheidelijk.

Het moederinstinct van Zina, de collie van het Duitse gezin, was met andere woorden sterk genoeg om het kleine vosje - Dinozzo genoemd - te adopteren. Voor de ogen van baasjes Werner en Angelika Schmaing uit Oberscheld betekent het meteen een uitbreiding van hun "dierenpark". Behalve de collie en de vos lopen er ook een kat en twee biggetjes rond op hun domein.

Nochtans staat niets een avontuur van de vos in de weg. Hij kan altijd en op elk moment de wijde natuur intrekken. Voorlopig geeft Dinozzo echter de voorkeur aan de warmte en liefde van zijn nieuwe gezin. En aan het kattenluikje van de kater van het gezin.