Doden en gewonden bij schietpartij in Napels

In de Zuid-Italiaanse stad Napels zijn vier doden en vijf gewonden gevallen bij een schietpartij. Dat melden Italiaanse media. Een man begon vanop zijn balkon in het wilde weg te schieten, mogelijk na een ruzie met zijn vrouw. De dader gaf zich later over aan de politie.

Het incident vond plaats in de wijk Secondigliano, in het noorden van Napels. Volgens Italiaanse media is de dader een 48-jarige verpleger en jager. De vier slachtoffers zijn de vrouw van de schutter, zijn schoonbroer, een buurman/politieagent die als eerste tussenbeide kwam en een toevallige voorbijganger. Daarnaast vielen ook nog eens vijf gewonden, onder wie enkele politieagenten.

Na de schietpartij vanop zijn balkon, verschanste de man zich in zijn woning en dreigde zich op te blazen. De politie zette de buurt volledig af. Even later gaf de dader zich toch over aan de politie en riep hij hen toe hem niet neer te schieten.

De man werd opgepakt. Hij zou een blanco strafblad hebben.