Doodstraf voor de dader van de aanslag op de Boston Marathon

In Boston aan de Amerikaanse oostkust is Djokar Tsarnaev zoals verwacht veroordeeld tot de doodstraf wegens de aanslag tegen de marathon van 2013 . Dat heeft de jury beslist na 14 uur beraadslaging. Om de doodstraf uit te spreken, is unanimiteit onder de twaalf gezworenen vereist. Mocht die niet bereikt zijn, zou Tsarnaev levenslang hebben gekregen, nu zal hij een dodelijke injectie krijgen.
Pers en betogers tegen de doodstraf voor het gerechtsgebouw in Boston.

De momenteel 21 jaar oude Tsarnajev was in april op alle dertig aanklachten schuldig bevonden. Op 17 van die punten staat de doodstraf.

Zijn mededader, zijn broer Tamerlan, werd gedood kort na de aanslag tijdens een klopjacht. De verdediging probeerde de verantwoordelijkheid helemaal bij die dode broer te leggen, maar de jury vond dat verhaal niet geloofwaardig.

Djokhar en Tamerlan Tsarnaev zijn van Tsjetsjeense afkomst. Bij de aanslag in Boston werden drie mensen gedood, onder hen een jongetje van acht. Er vielen ook 264 gewonden. Een paar dagen later schoten de Tsarnaevs nog een politieman dood.

Meest gelezen