Eerste audioboodschap van IS-topman in maanden

Terreurorganisatie IS heeft op het internet een audioboodschap verspreid waarin zijn topman Abu Bakr al-Bagdadi te horen zou zijn. Zijn identiteit werd nog niet bevestigd, maar het zou wel de eerste keer in maanden zijn dat al-Bagdadi van zich laat horen.

Recent waren er nog geruchten dat de man zwaargewond was geraakt bij luchtaanvallen. In de boodschap, die 34 minuten duurt, roept al-Bagdadi alle moslims op om naar het "kalifaat" in Irak en Syrië te emigreren. Hij verwijst ook naar het conflict in Jemen, wat erop wijst dat de boodschap onlangs werd opgenomen. Saoedi-Arabië startte einde maart met bombardementen in Jemen.

De authenticiteit van de audioboodschap kon nog niet worden bevestigd, maar de stem lijkt in elk geval op zijn vorige boodschap die dateert van november.

Meest gelezen