Extra rijstrook open op E313

De werkzaamheden aan het wegdek van de E313 tussen Ranst en Antwerpen schieten goed op en gaan de hele nacht door. De voorbije dagen stonden er monsterfiles met wachttijden tot 3 uur. Nu zijn er al op het deel Ranst-Wommelgem 2 rijstroken klaar, tegen morgenochtend 10 uur moet dat overal het geval zijn.

Omdat de werkzaamheden in de werfzone tussen Ranst en Wommelgem vrijwel klaar waren en om de filehinder te milderen, werd de veiligheidszone langs dit stuk van de werf zo snel mogelijk vrijgegeven. Daarom werd in de loop van de namiddag de signalisatie verplaatst zodat er voor de spits een extra rijstrook beschikbaar kwam voor het verkeer. Morgenochtend tegen 10 uur zouden er overal twee rijstroken beschikbaar moeten zijn. 

Desondanks wordt er nog steeds hinder verwacht, en wordt aangeraden om dit weekend de E313 te vermijden. Maandag voor de ochtendspits zouden de werkzaamheden volledig klaar zijn en zou het verkeer opnieuw normaal moeten verlopen.

Door de werkzaamheden aan het wegdek op de snelweg staan er lange files. Gisteren moesten mensen die van de Kempen naar Antwerpen reden, tot drie uur aanschuiven.