Fietsersbond daagt Leuven voor rechter voor "illegale verkeersborden"

De Fietsersbond stapt naar de rechtbank omdat de stad Leuven illegale verkeersborden zou gebruiken. Het gaat met name over de borden die het parkeren van fietsen verbieden. "Die borden zijn niet officieel en dus moeten ze weg", vindt de Fietsersbond.

De bewuste borden staan in de buurt van het station in Leuven en op de Oude Markt. Daar mogen fietsers hun fiets niet parkeren, maar de stad heeft die verkeersborden zelf ontworpen.

"En dus zijn ze illegaal want ze horen niet thuis in de wegcode", zegt Erik Daems van de Fietsersbond. "We zouden graag hebben dat al die fietsparkeerverbodsborden uit het straatbeeld verdwijnen. We vragen ook de vernietiging van de artikels in het politiereglement die de geparkeerde fietsen als overlast beschouwen."

Op 19 september komt de zaak voor de rechtbank.

Meest gelezen