Gehuil in de aula? Daar weet deze professor wel raad mee

Met het schaamrood op de wangen op zoek naar de uitgang. Dat deed een studente aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem toen haar zoontje begon te huilen. Onderweg naar die uitgang, hield de professor haar tegen. Hij suste het kind, nam het mee op zijn arm en ging voort met zijn les.

Professor Sydney Engelberg die lesgeeft met een kind in zijn armen. Die foto's gaan deze week de wereld rond. De man geeft les in een Masterprogramma, wat meteen verklaart waarom er überhaupt kinderen in zijn aula zitten.

"Mijn vader beseft maar al te goed dat niet iedereen opvang kan regelen voor zijn of haar kind", zegt zijn dochter aan BuzzFeed. Volgens haar moedigt Engelberg ouders zelfs aan om zoon- en dochterlief mee te brengen naar zijn les. 

Vanuit alle hoeken van de wereld stromen er op Imgur, waar de foto's staan, reacties binnen. En die zijn allemaal positief. "Geweldig, deze professor is echt bezorgd om de opvoeding die zijn studenten aan zijn kinderen geven", is een van de vele reacties.

De professor zelf blijft erg rustig onder de aandacht die van hem een rockster lijkt te maken. "Hij krijgt zelfs liefdesbrieven", zegt zijn vrouw Fredi Siskind in Amerikaanse media. "Hij snapt niet goed waarom wat hij heeft gedaan, zo speciaal is. Wij vinden het gewoon heel grappig", aldus zijn vrouw.