Grote vraag naar jobstudenten voor de zomer

Naar schatting 420.000 jongeren zullen deze zomer iets extra kunnen bijverdienen. Dat zijn er vijf procent meer dan vorige zomer, meldt uitzendbureau Randstad aan de kranten van de Persgroep. "De economie herpakt zich en de studentenarbeidmarkt is een segment dat daar heel snel op reageert", verklaart Randstad-arbeidsmarktexpert Jan Denys.

Volgens de schatting van uitzendbureau Randstad zullen niet alleen het aantal vacatures, maar ook het aantal gewerkte uren per student hoger liggen. 

Ook VDAB bevestigt de trend. Tegenover vorig jaar kwamen er vorige maand 9 procent meer vacatures binnen. "Economische groei vertaalt zich niet meteen in meer vaste contracten, maar vooral in extra tijdelijke en flexibele jobs", aldus woordvoerster Anneke Ernon.

Kust is bezorgd

Naast de economische groei, kan ook goed weer een gunstige factor zijn voor de studentenarbeidmarkt. Hoe mooier, hoe meer studenten worden ingezet. Vooral aan de kust is dat zo, al vreest men daar dat niet alle jobs ingevuld zullen worden. "Elk jaar is het een uitdaging om jongeren te vinden die willen werken wanneer anderen plezier maken", aldus secretaris van Horeca Middenkust Jef Moons.

Meest gelezen