Het is een zoontje! Voor de 13e keer op rij

"Waarom zouden we de dingen nu moeten veranderen?" Dat laconieke antwoord kregen journalisten te horen uit de mond van Kateri Schwandt. Zij had even tevoren haar dertiende kindje op de wereld gezet. Een dertiende kind..., een dertiende zoon.

Ongeveer 1 kans op 8.000 heb je om dertien keer op rij te bevallen van een zoon (of dochter). Voor Katri en Jay Schwandt uit Michigan is het alleszins alweer reden tot feesten. Teleurstelling over het geslacht van de baby heerst er niet.

"Waarom zouden we nu ineens de dingen moeten veranderen? Als we nu een meisje hadden gekregen, dan hadden we iets volledig nieuws moeten leren", zegt moeder Kateri.

Een naam voor hun jongste spruit hebben ze nog niet. Tyler (22), Zach (19), Drew (18), Brandon (16), Tommy (13), Vinnie (12), Calvin (10), Gabe (8), Wesley (6), Charlie (5), Luke (3) en de 21-maand oude Tucker zullen samen de naam voor hun jongste broertje mogen kiezen.

Moeder en zoon nummer dertien maken het intussen uitstekend. Voor de 40-jarige Kateri is een groot gezin hebben niets meer dan normaal. Zelf was ze ook het dertiende van in totaal veertien kinderen. "Ik weet dus ongeveer waar de baby zich aan zal verwachten. Er zal veel commotie zijn, veel chaos. Maar bovenal zal hij omringd worden in een huis vol liefde."

Blijft de vraag of ze het voorbeeld van haar ouders volgt en dus voor een veertiende kind gaat. "Zeg nooit nooit", besluit Kateri.