Interne evaluatie bij politiezone Grensleie na proces Vyncke

Er komt een intern politieonderzoek bij zone Grensleie naar aanleiding van het onderzoek naar de moord op Caroline Vyncke. Dat meldde "VTM Nieuws" gisteravond en bevestigt persofficier Stefaan Vannieuwenhuyse van de politiezone. "Al is "onderzoek" een te zware term", benadrukt hij.

Tijdens het proces werd veel kritiek geuit op het werk van de speurders in het moordonderzoek. Dat onderzoek werd gevoerd door de lokale politie van de zone Grensleie en niet door de federale politie, die over gespecialiseerde teams voor sporenonderzoek en misdaadanalyse beschikt.

"De kritiek die geuit is op onze politiemensen leeft heel erg binnen ons korps", zegt Vannieuwenhuyse. "Onderzoek is een zware term. Het gaat eerder om een soort interne evaluatie, wat overigens wel vaker gebeurt na een onderzoek binnen onze zone. We willen een aantal dingen evalueren en de conclusies meenemen naar de toekomst toe."

Meester Frank Scheerlinck, die samen met Dimitri Vantomme de vrijgesproken Geert V. verdedigde, diende tijdens het assisenproces een schriftelijke klacht in tegen de onderzoekers die tijdens de pleidooien nogal wat kritiek te slikken kregen. "De opmerkingen die geformuleerd zijn over het onderzoek, gaan we uiteraard bekijken. Maar onze speurders genieten veel respect. En het gaat zeker niet om een tuchtonderzoek", aldus de persofficier.

Meest gelezen