Nieuwe zoektocht naar vermiste Jelle uit Roeselare levert niets op

In Roeselare hebben ruim 200 mensen gezocht naar sporen van de sinds 9 april vermiste Jelle Vandemaele, maar de nieuwe zoektocht was opnieuw zonder resultaat. "Er zijn een aantal meldingen binnengelopen. Die zijn stuk voor stuk gecheckt, maar er is geen link met Jelle", zo is vernomen van vader Dirk Vandemaele.
Archieffoto

De 28-jarige jongeman uit Roeselare verdween op 9 april na een etentje met zijn ouders. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Tot nu werd nog niets gevonden wat zou kunnen verband houden met de verdwijning van de jongeman. Eerder werden al zoektochten opgezet, maar ook die leverden niets op.

Vandaag zette de familie van Jelle opnieuw een grote zoekactie op poten. Vanmorgen verzamelden zo’n 140 mensen en ook deze namiddag ging de zoektocht verder. De organisatoren selecteerden 24 gebieden in en rond Roeselare, waar telkens een ploeg met een verantwoordelijke wordt naartoe gestuurd.

De plekken werden uitgekozen omdat er daar mogelijk zaken door mensen met slechte bedoelingen kunnen worden weggegooid. Aan de zoekactie nam ook een team met honden deel. Het was vooral de bedoeling dat werd gezocht naar de portefeuille en een sleutelbos.

Er waren een aantal meldingen, onder meer van gevonden kledij, maar de gevonden voorwerpen hebben geen link met Jelle.
"Er zullen zeker nog zoekacties komen", aldus Dirk Vandemaele. "Maar die ideeën zijn nog niet concreet. We willen eerst alles eens samen leggen, de locaties die al doorzocht zijn bekijken en dan verder beslissen."