Thomas Piketty gaat aan de slag bij de London School of Economics

De Franse econoom Thomas Piketty gaat deeltijds aan de slag bij de London School of Economics (LSE). Hij zal er meewerken aan onderzoek van het nieuw opgerichte International Inequalities Institute, zo heeft de prestigieuze Britse universiteit bekendgemaakt.

Piketty heeft al een link met de LSE, want hij was er doctoraatsstudent en nam onlangs nog deel aan de eerste conferentie van het International Inequalities Institute. "Het baanbrekende boek van professor Piketty, "Kapitaal in de 21ste eeuw", is van wereldwijd belang geweest om het debat over ongelijkheid in de wereld vorm te geven", zegt de Londense universiteit in een persbericht.

Bij ons is de Londen School of Economics vooral bekend omdat de Belgische professor Paul De Grauwe ermee verbonden is.