Tickets afgelaste Heilig Bloedprocessie ook volgend jaar geldig

Goed nieuws voor de mensen met een ticket van de gisteren geannuleerde Heilig Bloedprocessie in Brugge: ze zullen hun tickets volgend jaar opnieuw kunnen gebruiken.

De processie werd gisteren net voor het vertrek afgelast omdat er hevige regen was voorspeld. De stad Brugge wou de verkochte tickets voor de tribune niet terugbetalen. Zo'n ticket kost om en bij de 12 euro. Nu is beslist dat de mensen die hun kaartje van dit jaar bijhouden het volgend jaar kunnen inwisselen voor een nieuw ticket.

Wie een ticket heeft gekocht voor de tribune op de Markt, of voor andere zitplaatsen die door de stad geïnd worden, kan dat volgend jaar dus opnieuw gebruiken.

Het ticket terugbetalen was onmogelijk, zegt burgemeester Renaat Landuyt van Brugge. "Ik heb dat laten onderzoeken, maar het blijkt een heikele situatie omdat er verschillende tarieven zijn en omdat de tickets op verschillende plaatsen verkocht worden. De makkelijkste oplossing is dan om de mensen met tickets volgend jaar de processie gratis bij te laten wonen."

Over hoeveel tickets het gaat, is niet duidelijk. Een paar honderd tot een duizendtal, schat burgemeester Landuyt.