Vrachtwagen hapert met kraantje aan spoorwegbrug in Diksmuide

In Diksmuide is een vrachtwagen met een kraanwagentje blijven haperen aan de spoorwegbrug langs de IJzerdijk. De chauffeur raakte daarbij gewond. Door het ongeval rijden er voorlopig geen treinen tussen Veurne en Diksmuide.

De vrachtwagen zelf kon onder de spoorwegbrug door, maar het graafkraantje achterop was te hoog en bleef haperen. Door de botsing kwam de vrachtwagen met een schok tot stilstand. Daardoor belandde de chauffeur met een klap tegen de voorruit terecht. Hij werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel is met een technische ploeg ter plaatse om de schade aan de spoorwegbrug te onderzoeken. Voorlopig is treinverkeer over de brug niet meer toegelaten. Er zijn pendelbussen ingelegd.