VRT-vakbonden kiezen voor "sociaal overleg en niet voor polemiek"

De drie VRT-vakbonden, ACOD, ACV en VSOA, vinden het niet correct dat CEO Leo Hellemans zich in de media uitspreekt over verschillende onderwerpen die nog tijdens het sociaal overleg aan bod moeten komen. In de aanloop naar een nieuwe beheersovereenkomst voor de openbare omroep zette Hellemans in de kranten De Tijd, De Standaard en De Morgen zijn toekomstvisie uiteen.
© VRT 2008

De VRT-vakbonden benadrukken dat ze zelf voor het sociaal overleg kiezen. Dit is zelden gezien in het Belgisch sociaal model, zo klinkt het in een gemeenschappelijk persbericht. Daarom willen ze inhoudelijk niet ingaan op de verschillende dossiers.

De drie vakbonden willen wel hun bezwaren, bedenkingen en vragen op het komende sociaal overleg kenbaar maken. ACOD, ACV en VSOA verwachten daar "afdoende en duidelijke antwoorden". Ze werken bovendien aan een toekomstvisie voor de VRT. Die wil het vakbondsfront ten laatste op 11 juni in het Vlaams Parlement voorstellen. Dan vindt de hoorzitting plaats over de nieuwe beheersovereenkomst tussen Vlaanderen en haar openbare omroep.