Woody Allen stelt nieuwe film voor in Cannes

De Amerikaanse regisseur Woody Alleen heeft op het Filmfestival van Cannes zijn nieuwe film voorgesteld. De 79-jarige cineast toonde "Irrational man" buiten de officiële competitie. Tijdens de persconferentie werd Allen vergezeld door hoofdrolspeelsters Emma Stone en Parker Posey.

"Irrational man" gaat volgens Allen over "de zinloosheid van het leven". De hoofdrol is voor acteur Joaquin Phoenix, die een wanhopige filosofiedocent speelt. De man wil zijn leven radicaal over een andere boeg gooien, wanneer hij plots bevriend geraakt met een jonge studente, vertolkt door Emma Stone.

Het is al de elfde keer dat Allen naar Cannes afzakt om zijn nieuw werk voor te stellen. De Amerikaan doet dat traditioneel buiten competitie, omdat hij niet hoog oploopt met artistieke prijzen. De film kreeg na de eerste vertoning in Cannes gemengde kritieken.

"Zou al mijn films nu beter kunnen maken"

Op de persconferentie vertelde Woody Allen dat hij hetzelfde denkt over filosofie als zijn hoofdpersonage in "Irrational man". "We hebben geen antwoord op het grimmige. Het leven bepaalt zijn eigen agenda. Dingen overkomen je, terwijl je aanmoddert. Uiteindelijk komen we ook allemaal op dezelfde manier aan ons einde."

Over de keuze voor zijn hoofdrolspeelsters is hij kort en duidelijk. "Met Parker Posey (rechts op foto) wilde ik werken omdat ik haar naam mooi vind. Emma Stone (links op foto) was de eerste waar ik aan dacht. Ze speelde nog beter dan ik verwacht had."

Allen liet ook nog weten dat hij al zijn films stuk voor stuk opnieuw zou willen maken. "Eens een film klaar is, bekijk ik hem nooit meer opnieuw omdat ik dan enkel mijn fouten zie. Ik zou al mijn films nu beter kunnen maken, als ik de cast weer samen kreeg en er het geld voor had."

Woody Allen heeft in zijn carrière al meer dan 50 films gemaakt. In zijn werk staat vaak de liefde voor zijn geboortestad New York centraal.

WENN.com