Wrak verdwenen Amerikaanse legerhelikopter gevonden in Nepal

In Nepal is het wrak gevonden van de op dinsdag verdwenen Amerikaanse legerhelikopter. De brokstukken werden aangetroffen in de buurt van de Chinese grens, zo heeft het Nepalese leger gemeld. De helikopter nam deel aan een humanitaire missie voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. In totaal waren acht mensen aan boord.
Archieffoto

"We weten niet of er overlevenden zijn. We hebben het wrak vanuit de lucht gezien en proberen nu in de zone te landen om meer informatie te verzamelen", zei de Nepalese generaal Binoj Basnet. Intussen zijn er al drie lichamen gevonden in de buurt van het wrak.

Aan boord van de helikopter - een UH-1Y - (archieffoto bovenaan) bevonden zich zes Amerikaanse militairen en twee Nepalese soldaten. Het toestel verdween dinsdag net nadat het enkele voorraden had afgezet. Volgens een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie had de bemanning het kort voor de verdwijning over een probleem met de brandstof.

Meest gelezen