"Door Mega Toby wordt er bij audities soms niet gedacht aan Louis Talpe"

Acteur Louis Talpe (33) stopt als agent Toby en superheld Mega Toby in "Mega Mindy"-serie en -films. Talpe wil zijn carrière een nieuwe wending geven. "Ik denk dat er bij audities soms niet aan Louis Talpe wordt gedacht "want dat is die van Mega Toby", legt de acteur uit in Het Nieuwsblad. "Als ik zie hoeveel reacties ik krijg op "Spitsbroers": dat kan deuren naar andere rollen openen."
Studio 100

Talpe speelde sinds 2006 de rol van Toby, naast Mega Mindy (rol van Free Souffriau). De acteur heeft de rollen van agent en superheld graag gespeeld, maar het is nu tijd voor iets anders. Of Studio 100 op zoek gaat naar een nieuwe Toby is niet bekend.

Talpe was eerder al te zien in de Eén-series "Goesting" (foto) en "De Ridder", en speelt nu een van de hoofdrollen in de VTM-serie "Spitsbroers". Ook in de film "Wat mannen willen" van Filip Peeters speelt hij.

Over zijn ambities in Het Nieuwsblad is hij duidelijk: "Een tweede seizoen van "Spitsbroers", en misschien eens een film met Jan Verheyen of Erik Van Looy." Toch blijft de acteur ook met de voeten op de grond. "Ik ben er nog nooit van uitgegaan dat ik deze job tot mijn zeventigste ga doen. Ik ben vooral blij dat ik qua rollen op de volgende trein kan springen. Ik heb de leeftijd om een jonge vader te kunnen spelen", luidt het.

© VRT 2010

Meest gelezen