Athene moet met een "volledige en geloofwaardige lijst met hervormingen" komen

De vicevoorzitter van de Europese Commissie, Valdis Dombrovskis, meent dat Griekenland "een volledige en geloofwaardige lijst met hervormingen" moet samenstellen. Dat heeft Dombrovskis aan de Duitse krant Bild gezegd.

"We hebben veel tijd verloren. De onderhandelingen zijn aan de gang, maar we moeten een versnelling hoger schakelen", klinkt het.

De Griekse regering van Alexis Tsipras praat met haar schuldeisers, IMF en EU, om te trachten een nieuwe schijf steun los te krijgen van 7,2 miljard euro, zonder af te stappen van de engagementen ten opzichte van de kiezer.

"Griekse regering moet meer doen"

"Griekenland moet meer doen, met name in het gezond maken van de publieke financiën, voor de pensioenen en voor de arbeidsmarkt", aldus Dombrovskis. "Griekenland moet nu hervormingen voorstellen en niet enkel die weigeren die haar worden voorgesteld. Elke dag zonder akkoord maakt de situatie voor de Griekse burgers nog moeilijker. En wat de financiële situatie betreft, is er alle reden om snel te handelen."