David Lynch gaat dan toch het vervolg op "Twin Peaks" regisseren

Filmmaker David Lynch zal dan toch het vervolg op de klassieker "Twin Peaks" regisseren. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt in een tweet. Dat nieuws komt een beetje als een verrassing, want Lynch zei vorige maand nog dat er niet genoeg geld voor hem was om deel uit te maken van het project.
Scanpix

In april zei Lynch dat "hij niet genoeg geld kreeg om met het script te doen wat hij wilde doen". Blijkbaar is de financiële kant dan toch beklonken.

De serie (met in totaal 9 afleveringen) zal in 2016 uitgezonden worden op het Amerikaanse tv-netwerk Showtime, 25 jaar nadat de oorspronkelijke serie werd uitgezonden. Showtime-topman David Nevins is in de wolken met het nieuws van Lynch: "Het is de extra tijd waard geweest."

Ook acteur Kyle MacLachlan (foto onder), die de rol speelde van FBI-agent Dale Cooper in "Twin Peaks", is tevreden met de komst van Lynch. "Welkom terug", tweet hij. MacLachlan zou in het vervolg ook opnieuw Dale Cooper spelen.

"Twin peaks" draait rond de mysterieuze moord op leerlinge en schoonheid Laura Palmer. De serie won in 1991 drie Golden Globes, onder meer voor beste tv-serie en beste acteur (Kyle MacLachlan).