Grootste verkeershinder op de E313 weggewerkt

Het grootste fileleed bij de wegwerkzaamheden tussen Ranst en de Antwerpse Ring, op de E34-E313, lijkt achter de rug. Over de hele lengte van de werkzaamheden zijn minstens twee rijstroken vrijgemaakt.

De hele nacht is er doorgewerkt om langs de volledige werf twee rijstroken vrij te maken. Hierdoor moet de de verkeersdoorstroming veel vlotter zijn. Gisteren, eergisteren en ook vorig weekend was het door de werken soms meer dan 2 uur aanschuiven tussen Antwerpen en Ranst.

In de loop van de ochtend wordt de rijweg volledig vrijgegeven tussen Antwerpen en Wommelgem. Ter hoogte van Wommelgem wordt er wel nog altijd gewerkt en zullen er slechts twee rijstroken open zijn. Tussen Wommelgem en Ranst worden in de loop van de ochtend drie rijstroken vrijgemaakt. De resterende werken zullen tegen maandagochtend worden afgerond.

Signalisatie

Vanochtend wordt de signalisatie verwijderd, eerst tussen Antwerpen en Wommelgem en vanaf 10 uur tussen Wommelgem en Ranst. Tegen 11 uur zouden er daardoor twee rijstroken vrij moeten zijn over het hele traject.

Er zal altijd nog hinder zijn, omdat er ter hoogte van Wommelgem nog altijd wordt gewerkt, zegt Jef Schoenmaekers van het Agentschap Wegen en Verkeer, “maar het zal altijd minder moeten zijn dan de afgelopen dagen”.