Man ligt dagenlang dood in serviceflat

Een 80-jarige man is dood teruggevonden in zijn serviceflat in Antwerpen. Volgens vrienden moet de man er zeker twee weken hebben gelegen. Het OCMW zegt dat het alle procedures correct heeft gevolgd. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Omdat ze al even niets meer van de 80-jarige man hadden gehoord, namen enkele vrienden van de man contact op met de uitbater van de serviceflats. Uiteindelijk werd de man dood aangetroffen.

De man werd al op 5 mei gevonden. Volgens de vrienden was zijn scheurkalender afgescheurd op 17 april en ook zijn gsm was na die dag niet meer gebruikt.

OCMW

De vrienden vinden het schandalig dat de man daar mogelijk twee weken heeft gelegen. Michael Lescroart, woordvoerder van OCMW-schepen Fons Duchateau (N-VA), zegt in de krant dat het personeel meteen nadat het gecontacteerd was door de ongeruste vrienden, actie heeft ondernomen. "Bovendien was de man niet zorgbehoevend, hij kreeg geen thuisverpleging over de vloer. Bij de zwakste bewoners wordt elke dag gecontroleerd, maar bij iemand die gezond is, doen we dat niet."