Mitt Romney vecht het uit in de boksring

De voormalige Amerikaanse presidentskandidaat Mitt Romney (68) heeft zijn debuut gemaakt in de boksring. Hij nam het -voor het goede doel- op tegen Evander Holyfield (52), vijfvoudig wereldkampioen bij de zwaargewichten, maar moest het onderspit delven.

De bokswedstrijd ging gisteren door in Salt Lake City. Romney, die in 2012 de duimen moest leggen voor huidig Amerikaans president Barack Obama, verscheen in de ring in heuse Rocky-stijl, al was het dan wel op de tonen van Gloria Gaynors "I will survive". 

Romney moest uiteindelijk in het zand bijten. Toch zal de politicus geen zware kater aan de bokswedstrijd overhouden: de avond bracht een miljoen dollar op, een som die geschonken wordt aan een vereniging voor slechtzienden en blinden.

Wie is Evander Holyfield?

Evander Holyfield is een klinkende naam in de bokswereld. Hij is de enige bokser die vijf keer het wereldkampioenschap in de hoogste gewichtsklasse won. Al is hij nog beter bekend als de bokser bij wie Mike Tyson destijds een stukje oor afbeet...