Moeder vermiste Belg in Nepal berust in dood van zoon

De laatste Belg die nog vermist werd na de aardbeving in Nepal, is wellicht omgekomen. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt op de sociaalnetwerksite Facebook. Het gaat om een 24-jarige man uit Luik.

De moeder van François Urbany was zelf naar Nepal gereisd om te onderzoeken of haar zoon de zware aardbeving niet had overleefd. Maar na vijf dagen staakte ze haar zoektocht en is ze naar België teruggekomen en berust ze erin dat haar zoon hoogstwaarschijnlijk is omgekomen.

Genoeg informatie

In Nepal zou de vrouw genoeg informatie hebben gekregen om te besluiten dat haar zoon de aardbeving niet heeft overleefd. “Door naar Nepal te gaan te gaan, hebben wij verschillende mogelijkheden kunnen uitsluiten van wat er met onze zoon gebeurd kan zijn”, schrijft de moeder die in Nepal met eigen ogen zag dat al het mogelijke was gedaan om haar zoon terug te vinden. “Wij hebben antwoord gekregen op tal van vragen. Dit zal ons in staat stellen om tot rust te komen”, besluit ze in een persbericht.

Haar zoon was in Nepal, samen met een Israëlische vriend, een historisch pad aan het verkennen, toen op 25 april de aarde met een kracht van 7.9 trilde. De Israëliër werd daarna dood teruggevonden, maar van de jonge Belg is nog vooralsnog geen spoor gevonden en de hoop daarop is miniem gevonden. De moeder heeft in Nepal wel een lijst achtergelaten met spullen die haar zoon waarschijnlijk bij zich had, in de hoop dat iemand ooit nog een spoor zal vinden.

Meest gelezen