Schutter uit Napels "ergerde zich aan waslijn schoonzus"

De man die gisteren in Napels vier mensen doodschoot, zes anderen verwondde en zichzelf uiteindelijk aan de politie uitleverde, had geen psychologische problemen. Dat melden Italiaanse media. Zijn stoppen zouden echter zijn doorgeslagen doordat zijn schoonzus de waslijn vol was had gehangen.

De 45-jarige man woonde in een appartement naast zijn broer en schoonzus en hun twee kinderen. Zij hadden een gemeenschappelijk balkon. Naar verluidt leefde de schutter, van wie geen psychiatrische antecedenten bekend zijn, al jaren op gespannen voet met zijn oudere broer en zijn schoonzus.

Het zien van wasgoed op zijn deel van het balkon wekte de woede op van de verwoede wapenverzamelaar. Hij schoot eerst zijn broer en schoonzus neer en vervolgens een buurman-politieofficier die hem wilde arresteren. Daarna schoot hij vanop zijn balkon wild in het rond, daarbij kwam een 59-jarige voorbijganger om het leven.

Bij zijn collega's stond de man bekend als zwijgzaam, introvert en "koud", maar niet als onevenwichtig.

Meest gelezen