Sint-Niklaas gaat winkelkardieven aanpakken

Verschillende grootwarenhuizen in de stad Sint-Niklaas geraken steevast hun winkelkarren kwijt. De MO-teams van de lokale politie gaan het probleem nu verder opvolgen. Wie betrapt wordt op het stelen van winkelkarren, riskeert een GAS-boete.

De lokale politie van Sint-Niklaas krijgt steeds vaker te maken met winkelkarren die op voetpaden worden achtergelaten. Die gestolen winkelkarren hinderen onder meer voetgangers, mensen met een beperking, kinderen en mensen met een kinderwagen. 

De veiligheid van die mensen komt dus in het gedrang en daarom is de politie -in samenwerking met de supermarkten- gestart met een "winkelkarrenproject". De zogenoemde MO-teams van de lokale politie, de patrouilles die de maatschappelijke overlast aanpakken en die te herkennen zijn aan hun kleine Smart-auto's, zullen het probleem opvolgen. Winkelkardieven die betrapt worden, riskeren een GAS-boete.

Meest gelezen