"Wie wordt Eva's Adam?"

Wat doe je als je moeder -die volgens jou en je broer een "goede vangst" is- de hoop op een nieuwe liefde heeft opgegeven? Simpel, je laat aan de hele wereld zien hoe fantastisch ze is. En hoe kan dat beter dan met een uniek, ontroerend YouTubefilmpje. "Looking for Adam" werd intussen 2,6 miljoen keer bekeken.

"Wat je nu te zien zal krijgen, is een geheim project waar ik het afgelopen jaar aan heb gewerkt", vertelt zoon Alex in het begin van het filmpje. "Mijn moeder weet hier niets van."

Vervolgens zien we Alex en zijn moeder voor de computer zitten. "Dit is iets wat ik voor jou heb gemaakt", horen we Alex zeggen.

En dan begint het filmpje echt. "De wereld is een prachtige plaats. Ook het leven op aarde is best opwindend. We zijn allemaal uniek en speciaal maar tegelijk zijn we ook hetzelfde. Zo willen we allemaal liefhebben en geliefd worden. En met die woorden wil ik mijn moeder aan jullie voorstellen."

"Looking for Adam"

Eva, geboren in Tsjechië in 1946 en momenteel wonende in Noorwegen, is na twee huwelijken al enige tijd single. "Ze probeerde de laatste jaren de liefde te vinden en ging zelfs op een paar dates, maar die draaiden op niets uit."

Dat bracht Alex ertoe om dit prachtige en vooral ontroerende filmpje samen te stellen. "Welke man bij mijn moeder zou passen? Laten we beginnen met wat mijn moeder leuk vindt."

Wat volgt, is een mooie compilatie van wat zijn moeder zoal graag doet: van tennis, zwemmen, skiën en yoga tot onnozel doen, dansen en rondhangen met haar beste vriendin, zus, moeder en familie.

Wie iemand kent die Eva's Adam kan zijn, kan mailen naar icouldbeadam@gmail.com. "Als jij de gelukkige bent, dan horen en zien we elkaar nog", besluit Alex in zijn "advertentie".

"Het internet?"

Het filmpje eindigt vervolgens met de reactie van Eva op het filmpje. "Mijn God, Alex, wat ga je daarmee doen?", vraagt ze verwonderd. "Ik ga het op het internet plaatsen en jou -hopelijk- een goede man vinden." "Het internet?", vraag zijn moeder. "Alex toch.."

Het postvak van Alex en zijn moeder wordt intussen overspoeld. "Zowel van lieve heren die mijn moeder willen ontmoeten, als van mensen die haar aanmoedigen om te blijven geloven in de liefde. Anderen schrijven dan weer dat ze haar als moeder willen hebben. Het is echt overweldigend, maar op een positieve manier", aldus Alex aan Today.