Drie doden bij aanslag luchthaven Kaboel

Door een zelfmoordaanslag bij de luchthaven van Kaboel zijn drie doden gevallen en een twintigtal lichtgewonden. De aanslag, die intussen werd opgeëist door de taliban, was gericht op de Europese politiemissie in de Afghaanse hoofdstad.

Een zelfmoordterrorist reed met een auto vol explosieven in op een aantal auto's. Drie auto’s werden vernield, waaronder zeker één auto van de Europese politiemissie (EUPOL) in Afghanistan. Eén van de inzittenden van die auto, een Brit, kwam om het leven. De andere inzittenden werden alleen gewond. Het dodelijke slachtoffer was een beveiligingsmedewerker, meldt het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Door de grote explosie zijn ook twee tienermeisjes omgekomen. Een ooggetuige zegt dat hij ook een dood kind had gezien. Zeker achttien anderen werden lichtgewond.

De explosie vond plaats op zo’n 200 meter van de internationale luchthaven, op de weg tussen de luchthaven en de NAVO-basis in Kaboel.  Door de kracht van de explosie werden de omliggende huizen en winkels beschadigd.