Geen bezwaren tegen het huwelijk van Carl Philip en Sofia

De Zweedse prins Carl Philip en zijn verloofde Sofia Hellqvist zijn in ondertrouw gegaan. Ze hebben hun huwelijk publiekelijk gemaakt via een traditionele kerkelijke plechtigheid in Stockholm. Vandaag maakte het Zweedse hof ook bekend dat Hellqvist na het huwelijk de titel van prinses mag dragen.

De aankondiging van het huwelijk maakt dat tegenstanders de kans krijgen hun bezwaren te uiten. Maar dat gebeurde dus niet. "Ondertrouw" is sinds 1969 niet meer verplicht in Zweden, maar het is een traditie bij de koninklijke familie.

Meer dan 100 mensen woonden de ceremonie bij in de kapel van het paleis. Onder hen ook de zussen van Carl Philip, de zwangere prinses Madeleine en kroonprinses Victoria. Beide prinsessen brachten hun dochters, Leonore en Estelle, mee.

Poseren met roeispanen

Carl Philip en Hellqvist kregen tijdens een receptie onder meer een gitaar en roeispanen cadeau. Wellicht zullen er ook donaties geweest zijn voor het fonds dat ze hebben opgericht om kinderen te ondersteunen.

Na het huwelijk krijgt Hellqvist de titel van prinses. Meer dan waarschijnlijk zal ze die titel ook aanvaarden. De echtgenoot van prinses Madeleine, de Amerikaanse zakenman Chris O'Neill, weigerde de titel van prins na zijn huwelijk. Hij wilde zijn Amerikaans staatsburgerschap niet opgeven.

Het huwelijk van Carl Philip en Hellqvist zelf vindt plaats op 13 juni, ook in de koninklijke kapel. Carl Philip kent Hellqvist al zes jaar. Zij is een voormalig (lingerie)model en ster in een reality-show. Ze wonen sinds 2011 samen.

Koning Carl Gustav en koningin Silvia

Kroonprinses Victoria met man Daniel en dochter Estelle

Prinses Madeleine kwam met dochter Leonore

Meest gelezen