Kassa met 80.000 euro verdwenen op Eurorock

Eurorock in Neerpelt, is gisteren een tijdlang stilgelegd nadat al het geld uit de kassa was verdwenen. Enkele groepen zegden af omdat ze vreesden dat ze niet meer betaald konden worden.

Volgens Het Nieuwsblad is er zo’n 80.000 euro verdwenen uit de kassa van het gothic-, rock-, wave- en  industrialfestival in Limburg. Dat cash geld was bedoeld om de groepen te betalen. Toen de organisatoren de bands vertelde dat ze niet meer betaald konden worden, haakten enkele acts af.

“Enkele groepen hebben afgezegd, maar de grote meerderheid hebben we kunnen overtuigen om toch te spelen”, legt woordvoerder Bernard Van Isacker uit.

Zo heeft Killing Joke, de grootste headliner op de afffiche, wel gespeeld.  De Britten speelden zelfs een extra lange set. Ook Peter Hook van Joy Division speelde zijn set. De Belgisch bands Front 242, Neon Judgement en Praga Khan haakten wel af. Omwille van de mindere line-up, werd de ticketprijs verlaagd.

Onwel

Alsof het nog niet erg genoeg was, werd de organisator van het festival nog onwel nadat de diefstal aan het licht was gekomen. De man werd met hartproblemen naar het ziekenhuis gebracht en heeft daar de nacht doorgebracht.

Omdat hij de spil van Eurorock is, moest de organisatie alle zeilen bijzetten om het festival nog te laten doorgaan.

Bezoekers

Het was 12 jaar geleden dat Eurorock nog eens plaatsvond. Donderdag lokte het festival 2.000 bezoekers met een fuif van Studio Brussel en vrijdag zouden er nog eens dubbel zoveel festivalgangers naar Neerpelt afgezakt zijn. Hoeveel er zaterdag, op de derde festivaldag kwamen opdagen is niet bekend.

Half april meldde de organisatie nog dat de 6.000 weekendtickets uitverkocht waren. Daarop werden 2.000 extra kaarten in omloop gebracht en kondigde men aan dat het festivalterrein vergroot zou worden.