Nederlandse duikers komen om het leven in Italië

Twee Nederlandse duikers zijn gisterochtend in de buurt van de Noord-Italiaanse havenstad Genua om het leven gekomen. Dat melden Italiaanse media. De twee werden op de boot vanwaar zij gingen duiken naar het wrak van een olietanker voor de Ligurische kust van de plaats Arenzano plotseling ziek.

De bemanning van de boot waarschuwde de hulpdiensten. Een van de twee, een in 1969 geboren man, overleed in de haven van Arenzano. De andere, een in 1962 geboren man, stierf in de ambulance op weg naar het ziekenhuis. Een derde duiker, een Duitser, ligt met dezelfde ziekteverschijnselen in het ziekenhuis.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag kon de dood van de twee mannen nog niet bevestigen. Op 5 april overleed een 34-jarige Zwitser, nadat hij de zee was ingedoken om het wrak van de tanker te bekijken.

De Italiaanse justitie heeft een onderzoek naar de dood van de Nederlanders ingesteld.